Klasbericht thema ‘Kerstmis’

Beste ouders, 

Wat gaat de tijd toch snel. We zijn al toegekomen aan de laatste twee weken voor de kerstvakantie. Twee drukkere weken, maar we gaan het heel gezellig maken in de klas. 

Maandag starten we met het versieren van onze kerstboom. We maken het dan ook even donker in de klas om zijn prachtige lichtjes te kunnen aanschouwen. Tijdens dit moment leren we enkele nieuwe woorden: spar, kerstboom, gezellig, nieuwjaarsbrief en piek. Ook in de poppenkamer valt er heel wat te beleven. We dekken de feesttafel, versieren de kerstboom en maken het ook hier erg gezellig. 
Aan de hand van het zoekboek ‘Rik en de Kerstman’ oefenen we verder op het bouwen van zinnen. Om onze klas helemaal onder te dompelen in de kerstsfeer, mag kerstmuziek zeker niet ontbreken. Deze vrolijke klanken zullen duidelijk hoorbaar zijn in onze klas. We gaan ook zelf aan de slag met bellenkransen bij het zingen van het kerstliedje ‘Rinkelbel’.
In de bouwhoek bouwen we zelf een kerstboom met duploblokken of Kaplablokken.  En met hamertje tik, timmeren we slingers in de kerstboom. Ik hoop dat alle vingertjes gespaard blijven . 

Deze week knutselen we er op los. We gaan aan de slag met verf, pompons en heel veel glitters. Nieuwsgierig naar dit schitterende knutselwerkje? Kom dan zeker een kijkje nemen op de winterhappening, een gezellige markt waar je heel wat vrolijke kerstspulletjes kan kopen. Deze spulletjes zijn allemaal gemaakt door de kinderen van onze school. Ook onze  werkjes kan je daar kopen aan een klein prijsje. 

Op woensdag 18 december staat er een geweldig kerstfeest gepland voor al onze kleuters. We  genieten van een lekker kleuterkerstmenu. Wat er op het menu staat is nog een groot geheim. Op deze dag mogen onze kleuters hun boektas thuis laten. Heb je een kerstmuts thuis of een ander kerstattribuut (rendieroortjes, kerstpak)? Dan mag je kapoen deze meebrengen/aandoen. Dat maakt het allemaal nog leuker!!! 

De leerlingen van het zesde leerjaar hebben een mooie musical uitgewerkt en deze mogen we aanschouwen op vrijdag 20 december. 

Na kerst volgt al snel Nieuwjaar. En ja, daar hoort ook een nieuwjaarsbrief bij met een mooie nieuwjaarswens. We gaan ons uiterste best doen om onze nieuwjaarswens zo goed mogelijk in te oefenen.

Wie al zin heeft om een leuk kerstverhaal te vertellen, kan in de bib op zoek naar leuke boeken. Enkele suggesties zijn: ‘Anna en de kerstboom’, ‘Rik en de kerstboom’(zoekboek), ‘Kerstmis met Fien en Milo’, ‘Lotta viert Kerstmis’,’De kleine kerstboom’ en ‘Kleine muis viert kerst’. 

Dan wens ik jullie nog fijne feestdagen en een spetterend Nieuwjaar toe.  

Groetjes juf Els  

Belangrijk:
Vrijdag 13 december: winterhappening
Woensdag 18 december: Kerstfeest voor al onze kleuters
Vrijdag 20 december: Kerstmusical gebracht door de leerlingen van het zesde leerjaar 

  • |