Feest in onze klas: afspraken.

Verjaren is een speciale gebeurtenis. In onze klas leven we er enorm naartoe. We tellen af  hoeveel nachtjes we nog moeten slapen, de verjaardagsstoel zal klaargezet worden,… Elke jarige kleuter krijgt een verteltas mee naar huis. Hierin zit een boekje en heel wat leuke spulletjes en spelletjes rond het boek. Jullie vinden er ook een mapje in terug waarmee elk kind zijn verjaardagsritueel kan voorbereiden. Zo wordt het een feest op maat van jullie kapoen.

Het vieren van de verjaardag gebeurt in de klas. Een traktatie mag, maar hoeft niet. Kiezen jullie ervoor om iets lekkers mee te brengen naar school? Kies dan iets praktisch: wafel, cupcake,… Het is belangrijk dat de kleuters dit makkelijk kunnen opeten. Slagroomtaarten, chocoladetaarten,… zie ik liever niet.

Met de huidige coronamaatregelen dient een traktatie hygiënisch en per kind verpakt te zijn.

Mag ik jullie vragen om zorg te dragen voor de verteltas. Het kan steeds dat er iets stuk of verloren gaat. Kom dit even melden, dan vul ik dit weer aan en zo kan de volgende jarige ook nog genieten van de tas. Een kleuter is nog te klein om zelfstandig met de tas te spelen. De tas heeft als doel het ‘samen lezen’, ‘samen spelen’ en het ‘samen plannen van het feest’ in de verf te zetten. Mag ik jullie dan ook vragen dat je kleuter enkel onder toezicht met de tas speelt?

In onze klas zitten 7 meisjes en 11 jongens. Samen maakt dat 18 kleuters.   Jullie zijn geheel vrijblijvend om, al dan niet, een traktatie te voorzien. Laat jullie keuze zeker weten aan de klasjuf voor de aanvang van deze speciale dag. Zo komen we niet voor verrassingen te staan. Dit kan via een briefje in de boekentas, e-mail of een tekstberichtje.

Samen maken we er een onvergetelijke dag van!

Verjaardagskalender
Schooljaar 2021 – 2022

3 januari: Olivia

31 januari: Ayden

25 februari: Jasper

9 maart: Mathias

26 maart: Fien

20 april: Mattis S.

2 mei: Nora

4 mei: Lea

26 mei: Odiel

30 mei: Cesar

15 juni: Keta

1 juli: Luìs

4 juli: Mia

16 juli: Emiel

24 juli: Mathis B.

13 augustus: Lily

4 oktober: Thibe

27 december: Jannoël Gabriel

  • |