Feest in onze klas: afspraken.

Verjaren is een speciale gebeurtenis. In onze klas leven we er enorm naartoe. We tellen af  hoeveel nachtjes we nog moeten slapen, de verjaardagsstoel zal klaargezet worden,… Elke jarige kleuter krijgt een verteltas mee naar huis. Hierin zit een boekje en heel wat leuke spulletjes en spelletjes rond het boek. Jullie vinden er ook een mapje in terug waarmee elk kind zijn verjaardagsritueel kan voorbereiden. Zo wordt het een feest op maat van jullie kapoen.

Het vieren van de verjaardag gebeurt in de klas. Een traktatie mag, maar hoeft niet. Kiezen jullie ervoor om iets lekkers mee te brengen naar school? Kies dan iets praktisch: wafel, cupcake,… Het is belangrijk dat de kleuters dit makkelijk kunnen opeten. Slagroomtaarten, chocoladetaarten,… zie ik liever niet.
Met de huidige coronamaatregelen dient een traktatie hygiënisch en per kind verpakt te zijn.

Mag ik jullie vragen om zorg te dragen voor de verteltas. Het kan steeds dat er iets stuk of verloren gaat. Kom dit even melden, dan vul ik dit weer aan en zo kan de volgende jarige ook nog genieten van de tas. Een kleuter is nog te klein om zelfstandig met de tas te spelen. De tas heeft als doel het ‘samen lezen’, ‘samen spelen’ en het ‘samen plannen van het feest’ in de verf te zetten. Mag ik jullie dan ook vragen dat je kleuter enkel onder toezicht met de tas speelt?

In onze klas zitten 11 meisjes en 17 jongens. Samen maakt dat 28 kleuters. Door het grote aantal zal onze klas zoveel mogelijk opgesplitst worden in vaste groepen (oranje en blauw).  Jullie zijn geheel vrijblijvend om, al dan niet, een traktatie te voorzien. Dit kan voor de hele groep of voor het kleine groepje (oranje/blauw). Laat jullie keuze zeker weten aan de klasjuf voor de aanvang van deze speciale dag. Zo komen we niet voor verrassingen te staan. Dit kan via een briefje in de boekentas, e-mail of een tekstberichtje.

Samen maken we er een onvergetelijke dag van!

Verjaardagskalender
Schooljaar 2020 – 2021

Januari:
13 Thomas
19 Finley

Februari:
13 Seraphine

Maart:
15 Miley

April:
9 Guus
17 Jaimee
28 Felix

Mei:
10 Clarencio
21 Riley

Juni:
10 Jef
25 Anna

Juli:
4 Ramzi
12 Kobe
25 Oskar

Augustus:
15 Dean
17 Jaro
18 Lukas V.D.B.
21 Lucas D.

September:
15 Marie – Lou
21 Wies
21 Wannes

Oktober:
6 Jules
11 Julia – Lou
12 Leandro
28 Louise

November:
16 Alize
16 Jesse
24 Elias

December:

  • |