Spiegeltje, spiegeltje, aan de …

Dag mama’s en papa’s,

De komende twee weken werken we rond het thema ‘Sneeuwwitje en de 7 dwergen’. Er staan weer heel wat leerrijke activiteiten op het programma. Er komt een heuse verkleedhoek in de klas vol met leuke spulletjes… een jurk van Sneeuwwitje, een spiegel, mutsen van de dwergen, een appel, een heksenmantel, een stokpaard, verkleedkledij van de prins en nog zoveel meer. Tijdens de komende weken zal er ook heel wat gebouwd worden: met de duploblokken maken we een (giftige) appel en met de clics vormen we een kasteel. Ook met de kaplablokken en grote houten blokken maken we een heus kasteel. In de zandtafel ontpoppen onze kleuters zich tot dwergen. Ze gaan aan de slag met zeefjes, schatkistjes en borsteltjes om de mooiste diamanten uit de mijn boven te halen. Onze kleuters oefenen verder hun schrijfmotoriek door de de jurk van Sneeuwwitje te overtrekken. We hebben hier extra aandacht voor het correct vasthouden van een stift. En we oefenen enkele ruimtelijke begrippen a.d.h.v. de Bee – Bot: tussen, verder, terug, boven, onder, ernaast. Wanneer we dit onder de knie hebben, programmeren we de Bee – Bot in de functie van de hoofdpersonages in ons verhaal.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… een activiteit rond spiegels mag zeker niet ontbreken. Onze kleuters gaan zichzelf aanschouwen in de spiegel. We hebben aandacht voor de belangrijkste lichaamsdelen tijdens het tekenen van een ‘Ikje’ en daarna gaan we aan de slag met verf en penseel. Zo creëren we onze eigen spiegel. Wanneer ons spiegeltje helemaal af is, leren we nog een versje waarbij we ons spiegeltje zeker kunnen gebruiken.

Maandag brengen Frokkie, Lola en Jako nieuwe woordjes mee naar onze klas.  Deze twee weken komen de volgende woorden aan bod: brouwsel, jaloers, liefdeskus en dwergen.


Enkele leuke boeken rond het thema zijn: ‘Sneeuwwitje’ van Dick Bruna (een prentenboek op rijm), ‘Sneeuwwitje en de 7 dwergen’ van Walt Disney, ‘Sneeuwwitje’ Efteling van Van Goor, Zaklampboek ‘Sneeuwwitje’ een speur – en zoekboek.

Wij kunnen haast niet wachten om te starten met dit thema, hopelijk hebben jullie er ook zoveel zin in.

Groetjes,
Juf Els en Juf Linde.

  • |