Klasbericht thema ‘Kerst’

Beste ouders,

Wat gaat de tijd toch snel. We zijn al toegekomen aan de laatste twee weken voor de kerstvakantie. Twee drukkere weken, maar we gaan het heel gezellig maken in de klas.

Maandag starten we met het versieren van onze kerstboom. We maken het dan ook even donker in de klas om zijn prachtige lichtjes te kunnen aanschouwen. Tijdens dit moment leren we enkele nieuwe woorden: spar, kerstboom, nieuwjaarsbrief en piek. Ook in de poppenkamer valt er heel wat te beleven. We dekken de feesttafel, versieren de kerstboom en maken het ook hier erg gezellig.
Aan de hand van het zoekboek ‘Rik en de Kerstman’ oefenen we verder op het bouwen van zinnen. Om onze klas helemaal onder te dompelen in de kerstsfeer, mag kerstmuziek zeker niet ontbreken. Deze vrolijke klanken zullen duidelijk hoorbaar zijn in onze klas.                                                          In de bouwhoek bouwen we zelf een kerstboom met duploblokken of Kaplablokken.  En met hamertje tik, timmeren we slingers in de kerstboom. We hopen dat alle vingertjes gespaard blijven J.

Op vrijdag 18 december staat er een geweldig kerstfeest gepland voor onze kleuters. We maken er met zijn allen een heel gezellige dag van en genieten van een lekker kleuterkerstmenu. Wat er op het menu staat is nog een groot geheim. Op deze dag moeten onze kleuters geen boekentas mee naar school brengen!  Heb je een kerstmuts thuis ? Dan mag je kapoen deze meebrengen. Dat maakt het allemaal nog leuker!!!

Na kerst volgt al snel Nieuwjaar. En ja, daar hoort ook een nieuwjaarsbrief bij met een mooie nieuwjaarswens. We gaan ons uiterste best doen om onze nieuwjaarswens zo goed mogelijk in te oefenen.

Wie al zin heeft om een leuk kerstverhaal te vertellen, kan in de bib op zoek naar leuke boeken. Enkele suggesties zijn: ‘Anna en de kerstboom’, ‘Rik en de kerstboom’(zoekboek), ‘Kerstmis met Fien en Milo’, ‘Lotta viert Kerstmis’,’De kleine kerstboom’ en ‘Kleine muis viert kerst’.

Wanneer jullie thuis een kleine zaklamp hebben, mag je die NAAMTEKENEN en met je kleuter meegeven.

Dan wensen wij jullie nog fijne feestdagen en een spetterend Nieuwjaar toe.

Groetjes Els en Linde

  • |