Klasbericht ‘thema baby’s’

Beste ouders,

De volgende twee weken werken we rond het thema baby.

We leren verschillende nieuwe woorden aan zoals rammelaar, papfles, fopspeen, muziekmobiel, wieg, luier, verschonen en verzorgingskussen. Deze materialen kunnen we in onze huishoek van dichtbij bekijken.

We oefenen in onze huishoek op het wassen, aankleden en troosten van de baby. De kleuters kunnen er verhaaltjes voorlezen. In de winkelhoek worden er nieuwe luiers en voeding voor de baby’s gekocht. We oefenen hier de nieuwe woordenschat en kijken goed naar de prijs van onze producten. In de bouwhoek kunnen onze kleuters experimenteren met planken en grote blokken. We maken namelijk een wieg voor de baby. Onze kleuters zullen hier oog moeten hebben voor de veiligheid van hun constructie. De wieg moet natuurlijk voldoende groot en stevig zijn om een baby te kunnen dragen.

Verder krijgen onze kleuters ook de kans om een geboortekaartje te stempelen of te schrijven. We zetten in op het herkennen van de letters en de juiste schrijfrichting. Papflessen vullen we aan de hand van voorbeeldkaartjes waarop vermeld staat hoeveel melk er in de papflesjes moet. We letten hierbij op de begrippen: meer, minder en evenveel. Zo leren we omgaan met inhouden.

Als kers op de taart zal juf Linde lanskomen met haar baby Leon. De kinderen mogen op een afstandje kennismaken met Leon en kijken toe hoe Leon gewassen wordt en hoe hij een nieuwe luier aankrijgt. Vragen die de kinderen hebben kunnen dan gesteld worden aan juf Linde.

Aan de knutseltafel krijgen de kinderen de kans om een wiegje te maken. Hiervoor zijn er verschillende materialen beschikbaar. Onze kleuters zoeken zelf de materialen uit die ze nodig hebben en gaan er creatief mee aan de slag.

Er staat ons nog veel meer te leren zoals het aanleren van een bakerrijmpje, het maken van fruitpap en we bekijken waar die baby’s nu net vandaan komen.

Natuurlijk denken we deze weken ook extra veel aan onze papa en maken we voor hem een mooi cadeautje, wat dat precies zal worden mogen we natuurlijk nog niet verklappen.

Boekjes die jullie thuis kunnen lezen zijn: ‘Er komt een baby bij’, ‘Het grote baby-boek’ en ‘Waar komen baby’s vandaan?’.

We zullen weer een heleboel leren deze twee weken, wij kijken er alvast naar uit!

Groetjes juf Els en juf Marise

  • |